Wie een betalingsachterstand op zijn hypotheek heeft, kan tot 1 juli 2020 opgelucht ademhalen. Tot die tijd zullen er namelijk geen gedwongen woningverkopen plaatsvinden.

Dat hebben banken en verzekeraars met minister van Veldhoven voor (Milieu & Wonen) en andere betrokkenen afgesproken. Zo komen huiseigenaren met financiële problemen de komende maanden niet op straat te staan.

Uitstel
Gemiddeld worden er jaarlijks zo’n vijfhonderd huizen gedwongen verkocht. Vanwege de coronacrisis hebben de geldverstrekkers probleemgevallen nu uitstel van executie gegeven. Samen met de huiseigenaren gaan ze op zoek naar andere oplossingen om de schuld in te lopen.

Uitzonderingen
Overigens kan de executieverkoop alsnog plaatsvinden als de bank en de huiseigenaar dat allebei graag willen. Bijvoorbeeld wanneer de bewoner nu al weet dat betalen ook op termijn onmogelijk is. Verder zijn er uitzonderingssituaties zoals criminele activiteiten, fraude, oneigenlijk gebruik van de woning, bedreiging en leegstand.

Andere hypotheekhouders
Eerder lieten de banken al weten dat zij klanten tot en met juni de mogelijkheid geven om de betaling van hun hypotheekrente tijdelijk op te schorten. Wie hiervan gebruik wil maken, moet dit uiteraard wel eerst overleggen met de geldverstrekker.

Vragen over uw hypotheek?
Heeft u een vraag over – de betaling van – uw hypotheek? Neem dan gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag.