Nadat in mei en juni de hypotheekrente omhoog ging, lijkt deze trend inmiddels weer gekeerd. Begin september heeft meer dan de helft van de Nederlandse geldverstrekkers de hypotheekrente juist verlaagd.

Het gaat met name om hypotheekrentes met een langere looptijd. Naar verwachting zullen deze in de komende maanden zelfs nog iets verder dalen.

Concurrentie
Volgens analisten is de verlaging een teken dat de concurrentie op de hypotheekmarkt weer toeneemt. En omdat er veel investeerders met diepe zakken zijn, wordt die concurrentie alleen maar feller. Wat ook een rol speelt, is dat instanties zoals de Europese Centrale Bank (ECB) de rentes laag houden om de economie te stimuleren.

Goed nieuws
Dat de hypotheekrentes weer dalen is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die een (andere) woning wil kopen. Zeker omdat de huizenprijzen vooralsnog blijven stijgen. Maar ook voor huiseigenaren die hun hypotheek nog niet hebben overgesloten of om rentemiddeling hebben gevraagd is het een interessante ontwikkeling.

Optimale hypotheek
Bent u op zoek naar een hypotheek voor uw nieuwe huis? Heeft u uw lopende hypotheek nog niet overgesloten of nog geen gebruik gemaakt van rentemiddeling? Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag om uw hypotheek optimaal te laten aansluiten bij uw situatie.