Nadat de gemiddelde premie van overlijdensriscioverzekeringen (ORV’S) jarenlang omlaag ging, is deze weer aan het stijgen. Wie zijn ORV nog niet heeft overgesloten, kan beter niet te lang meer wachten.

Sinds 2002 is de gemiddelde premie van overlijdensrisicoverzekeringen met meer dan de helft gedaald. Maar sinds 2018 stijgt deze weer iets. Heeft u uw ORV nog niet overgesloten? Dan is het verstandig om te onderzoeken of ook u kunt besparen op de premie. Wij helpen u er graag bij.

Lagere premie
De kans dat u voor een lagere premie in aanmerking komt is het grootst als het al wat langer geleden is dat u uw ORV heeft afgesloten. Zeker als u een man bent en u de verzekering voor december 2012 heeft afgesloten, Voor die tijd betaalden mannen namelijk meer premie omdat zij gemiddeld minder oud worden dan vrouwen.

Gezondheidsrisico’s
Of uw premie omlaag kan, hangt onder andere af van uw gezondheidsrisico’s. U bent inmiddels weer wat ouder en dat kan betekenen dat u meer risico loopt. Wij zoeken graag voor u uit of de premie van uw overlijdensrisicoverzekering kan worden aangepast. Als er kosten zijn verbonden aan een eventuele aanpassing, laten we u dat uiteraard van tevoren weten.

Gezondheidsverklaring
Houd er rekening mee dat u opnieuw een gezondheidsverklaring moet invullen als u uw ORV wilt oversluiten. Deze wordt beoordeeld door een medisch adviseur. Mocht u kwalen hebben die u eerder niet had of die zijn verergerd, dan kan de verzekeraar om een medische keuring vragen. Verder is het mogelijk dat de verzekeringsmaatschappij u weigert of speciale voorwaarden stelt.

Advies
Als u advies nodig heeft, helpen we u graag. We bespreken dan of uw lopende overlijdensrisicoverzekering nog wel past bij uw eisen en wensen. Naast de hoogte van de premie kan het ook zijn dat het verzekerde bedrag niet meer voldoet. Aan zo’n advies zijn wel kosten verbonden. Een ORV is namelijk een levensverzekering, waarover wij geen provisie mogen ontvangen. Uiteraard laten wij u van tevoren weten wat de kosten van het advies zijn.

Wij helpen u graag
Wilt u weten of en hoeveel u kunt besparen op de premie van uw overlijdensrisicoverzekering? Neem dan contact met ons op. Wij zoeken het graag voor u uit en sluiten uw ORV desgewenst voor u over.