De premies van autoverzekeringen stijgen nog altijd. Gemiddeld betaalt u dit jaar ruim 11% meer voor uw WA-autoverzekering dan in 2018. Maar omdat de ene verzekering de andere niet is, loont het vaak om uw autoverzekering weer eens kritisch te vergelijken.

De Nederlandse Bank (DNB) vindt nog altijd dat autoverzekeraars te veel risico lopen. De schadelast is namelijk hoger dan de premie-opbrengsten. Het verschil zou ongeveer € 300 miljoen per jaar bedragen.

Toch is de situatie veel minder ernstig dan deze op het eerste gezicht lijkt. Verzekeraars beleggen de premies namelijk en verdienen daarmee meer dan €  350 miljoen per jaar. Ondanks die beleggingswinst vindt DNB toch dat de premies omhoog moeten.

Vergelijken loont!
Omdat de prijsstijgingen per maatschappij verschillen, loont het vaak de moeite om uw lopende autoverzekering weer eens te vergelijken en de alternatieven te onderzoeken. Ondanks de prijsstijgingen zijn er namelijk veel verschillen in premie én in kwaliteit. Daarbij geldt dat duurdere verzekeringen lang niet altijd de beste zijn.

Eenvoudig overstappen
Het vergelijken van uw autoverzekering via ons kantoor loont vaak de moeite. En omdat u uw autoverzekering na het eerste jaar per dag kunt opzeggen, kunt u eenvoudig overstappen zonder extra kosten. Wij regelen het graag voor u.

Alternatieven
Heeft u een bericht ontvangen waarin uw autoverzekeraar een prijsstijging aankondigt en wilt u weten wat uw alternatieven zijn? Neem dan even contact met ons op. Wij onderzoeken graag of wij u een beter aanbod kunnen doen.

Beste advies
Wilt u de beste autoverzekering voor uw situatie tegen de scherpste premie? Heeft u een vraag over uw lopende of een nieuwe autoverzekering? Neem ook dan even contact met ons op voor advies.