Vanaf 1 maart kunt u uw aangifte inkomstenbelasting 2020 versturen. In principe moet u de aangifte voor 1 mei indienen. Dit jaar roept de de Belastingdienst op om de vooraf ingevulde aangifte extra goed te controleren.

Mede door de coronacrisis is het afgelopen jaar voor sommige mensen financieel heel anders verlopen dan normaal. Als dat ook voor u geldt, moet u de vooraf ingevulde aangifte misschien aanvullen of veranderen.

RHypotheekrenteaftrek
Zo zijn er bijvoorbeeld huiseigenaren die vorig jaar een betaalpauze met hun hypotheekverstrekker hebben afgesproken. Let in dat geval goed op bij de rubriek renteaftrek. Rente die u niet heeft betaalt, mag u meestal ook niet aftrekken.

Verder hebben meer mensen dan ooit in 2020 hun hypotheek overgesloten of een hypotheek aangevraagd. Bent u daar één van? Controleer ook dan uw gegevens extra goed.

RTijdig aangifte doen
Ondernemers die zijn geraakt door de crisis doen er verstandig aan om tijdig aangifte te doen. De Belastingdienst verrekent een eventueel verlies namelijk automatisch met het positieve inkomen van de drie voorgaande jaren. Ondernemers kunnen daardoor belasting terugkrijgen.

RUitstel aanvragen
Bent u bang dat u het niet redt voor 1 mei? Of moet u juist belasting betalen en stelt u dat liefst zo lang mogelijk uit? Vraag dan (ruim) voor 1 mei uitstel aan. Op de website van de Belastingdienst leest u hoe u dat doet.

De fiscus reageert in principe binnen drie weken op uw verzoek. Als u uitstel krijgt, heeft u tot 1 september van dit jaar de tijd om uw aangifte in te dienen.

RMeer informatie
Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag met raad en daad terzijde.