Als u een (bijna) nieuwe auto koopt, sluit u waarschijnlijk een allrisk autoverzekering af. Deze biedt de ruimste dekking, maar is duurder dan een beperkt cascoverzekering of een WA-autoverzekering. De vraag is: wanneer kiest u ervoor om uw allrisk verzekering om te zetten?

Het grote voordeel van een allrisk autoverzekering is dat deze ook schade dekt die door uw schuld aan uw eigen auto is ontstaan. Zeker als uw auto total loss raakt, is dat een prettige gedachte. De extra premie die u per maand betaalt, dekt dit risico immers af.

Zes jaar
Maar als de auto minder waard wordt, is het de vraag of de kosten van allrisk nog wel tegen de baten opwegen. Vaak wordt de leeftijdsgrens op zes jaar gezet en luidt het advies om de dekking daarna om te zetten naar beperkt cascoverzekering. Is de auto ouder dan tien jaar, dan adviseren veel partijen alleen een WA-verzekering.

Dekking beperkt casco en WA
Met een beperkt cascoverzekering bent u verzekerd voor schade als gevolg van diefstal en inbraak, stormschade, brandschade, ruitschade en – uiteraard – schade aan anderen die door u toedoen is ontstaan. Een WA-verzekering biedt alleen dekking voor dat laatste.

Toch langer allrisk?
Uiteraard is het altijd een persoonlijke keuze of u uw allrisk autoverzekering omzet of niet. Want stel dat uw auto na zes jaar nog € 15.000 of meer waard is. Bij total loss door eigen schuld zou u dan geen cent krijgen van de verzekeringsmaatschappij. Daarom kiezen sommige eigenaren ervoor om hun allrisk autoverzekering langer door te laten lopen.

Wij helpen u graag
Denkt u erover om uw autoverzekering te veranderen? Heeft u onlangs een (jonge) occasion gekocht en twijfelt u hoe u deze het beste kunt verzekeren? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen u graag om de beste keuze te maken.