De premie van een autoverzekering is van meerdere factoren afhankelijk. De nieuwwaarde van de auto, bijvoorbeeld, en het aantal kilometers dat u er per jaar mee rijdt. Maar ook uw leeftijd kan een rol spelen. Niet alleen jongeren, ook senioren betalen vaak meer voor hun autoverzekering.

Die toeslag kan flink oplopen. Zo kan het gebeuren dat een verzekerde van boven de 85 jaar een dubbele premie moet betalen! Met name de premie van de WA-verzekering kan fors stijgen. Maar de regels kunnen van verzekeraar tot verzekeraar verschillen.

Leeftijdsgrens
Sommige maatschappijen hanteren ook leeftijdgrenzen bij het accepteren van nieuwe klanten. Bij sommige kunt u al vanaf uw 65ste geen autoverzekering meer afsluiten. Die maximum leeftijd geldt alleen voor nieuwe autoverzekeringen. Verder zijn er verzekeraars die senioren alleen accepteren als zij tenminste vijf schadevrije jaren hebben.

Kritiek
De kritiek op dit beleid klinkt al langer. Vanuit verschillende hoeken wordt de autoverzekeraars leeftijdsdiscriminatie verweten. Dat lijkt te helpen. Enkele jaren geleden gebruikte het gros van de verzekeringsmaatschappijen nog een leeftijdsgrens, inmiddels zijn dit er minder dan de helft. Maar diverse belangengroepen blijven protesteren tegen de premietoeslagen.

Uw autoverzekering
Behoort u tot de groep senioren en rijdt u auto? Dan kan het de moeite lonen om te onderzoeken of uw huidige autoverzekering nog wel de optimale keuze is. Heeft u daar advies bij nodig? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen u graag de mogelijkheden in kaart te brengen.