Autoverzekeraars maken het vanaf 1 juli makkelijker om schades aan motorrijtuigen snel af te handelen. Bij een ongeluk dat niet uw schuld is, schieten ze het schadebedrag voor. Nu moet de verzekeraar van de tegenpartij de schade nog betalen en dat duurt soms lang.

Deze regeling, de zogenoemde directe schadeafhandeling, geldt voor motorrijtuigen met een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Zodra de regeling ingaat, kunnen wij een schade die niet door uw schuld is ontstaan direct bij uw eigen verzekeraar claimen. Die betaalt het schadebedrag uit en verhaalt het vervolgens op de verzekeraar van de verantwoordelijke.

Sneller
Het grote voordeel is dat de schadeafhandeling hierdoor een stuk sneller kan. Praktisch gezien betekent dit dat u eerder een garage-afspraak kunt maken om de schade te laten herstellen en/of het schadebedrag eerder krijgt uitgekeerd. U moet de schade natuurlijk wel zo snel mogelijk aan ons doorgeven.

Extra dienstverlening
Bijkomend voordeel is dat u mogelijk kunt profiteren van de dienstverlening die uw verzekeraar aanbiedt aan klanten met een allriskverzekering. Vaak kunnen die hun schades laten herstellen bij kwaliteitsgarages waarmee de verzekeringsmaatschappij nauw samenwerkt.

Meer informatie
Wilt u meer weten over directe schadeafhandeling? Heeft u een andere vraag over een lopende of nieuwe auto- of motorverzekering? Neem dan gerust even contact met ons op.