Traditioneel heeft DSW als eerste de zorgpremie voor 2022 bekend gemaakt. De zorgverzekeraar uit Schiedam vraagt volgend jaar € 3,25 meer premie voor de basisverzekering.

Daarmee komt de premie van de basisverzekering van DSW volgend jaar uit op € 127,75 per maand. Of en in hoeverre andere zorgverzekeraars deze verhoging volgen, is uiterlijk op 12 november bekend.

Zorgkosten omhoog
Het zal niemand verbazen dat de premie omhoog gaat. De kosten in de zorg nemen al jaren toe door stijgende kosten en hogere lonen. Daarnaast zijn er steeds meer dure medicijnen op de markt die gretig aftrek vinden.

Relatief laag
Toch is de kostenstijging in 2022 lager dan die van het afgelopen jaar. Toen ging de maandpremie van DSW met € 6,50 omhoog. Dat komt doordat de kosten voor niet-coronagerelateerde zorg in 2021 zijn gedaald. Veel reguliere zorg is vanwege de crisis immers uitgesteld.

Eigen risico
Op Prinsjesdag heeft het demissionaire kabinet officieel bekend gemaakt dat het verplichte eigen risico in 2022 niet omhoog gaat. Dat blijft, net als in 2021 en de voorgaande jaren, € 385 per verzekerde per jaar. DSW vindt dit bedrag te hoog en verlaagt het eigen risico daarom naar € 375.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit artikel of over uw zorgverzekeringen in 2022? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen u graag met zorgverzekeringsadvies op maat.