Geld lenen wordt een stuk duurder. Naar verwachting zo’n 2% in de eerste helft van 2023 en dan nog eens 2% in de tweede helft van het jaar.

Dat voorspelt kredietverzekeraar Allianz Trade. De renteverhogingen betreffen zowel zakelijke kredieten als leningen voor consumenten. Als de voorspellingen uitkomen, betekent dit dat de leenrente eind 2023 gemiddeld rond de 8,5% uitkomt.

Niet verwonderlijk
Dat de leenrente stijgt, is op zich niet verwonderlijk. In het afgelopen jaar is de kapitaalmarktrente flink omhoog gegaan. Ook heeft de Europese Centrale Bank de belangrijkste rentetarieven meerdere malen verhoogd. Als gevolg daarvan ging de hypotheekrente al eerder stapsgewijs omhoog.

Ook leenrentes volgen die ontwikkeling, al duurt dat traditioneel wat langer. In augustus van dit jaar stegen de leenrentes ook al met 1% tot 2%. Toen al was de verwachting dat het daar niet bij zou blijven.

Vergelijken
De ene kredietverstrekking verhoogt de rente meer dan de andere. Als u volgend jaar een lening wilt afsluiten, is het daarom nog belangrijker om de aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Maar uiteraard geldt dat altijd al.

Best passende lening
Uiteraard helpen wij u daar graag bij. Als expert op het gebied van leningen voor consumenten zoeken wij graag de persoonlijke lening die het beste bij u en uw leendoel past. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.