Een allrisk inboedelverzekering dekt schade aan al uw spullen die niet aan uw huis vastzitten, zou je denken. Merkwaardig genoeg gaat dat lang niet altijd op.

Met name elektronica is vaak niet of slechts deels verzekerd op een inboedelverzekering. Mede door de hoge schadelast halen verzekeraars dergelijke apparaten steeds vaker uit de standaarddekking. Ook bij allriskverzekeringen!

Thuiswerken
Een en ander blijkt uit onderzoek van onafhankelijk bureau Moneyview. Zo is val- en stootschade aan mobiele elektronica bij tien van de ruim dertig allriskverzekeringen niet gedekt.

Zes van de 53 onderzochte inboedelverzekeringen bieden zelfs helemaal geen dekking voor uw laptop, tablet of mobiele telefoon. Terwijl dekking voor die apparaten relevanter is dan ooit, in deze tijd waarin we meer thuiswerken.

Aanvullende dekking of overstappen?
Wel bieden de meeste verzekeraars de mogelijkheid om elektronica via een aanvullende dekking te verzekeren. Hiervoor betaalt u – uiteraard – ook aanvullende premie. Afhankelijk van uw bezittingen en uw wensen kan het daardoor interessant zijn om over te stappen naar een andere inboedelverzekering.

Meer informatie
Twijfelt u of uw kostbare elektronica wel voldoende is verzekerd? Wilt u weten of het voor u interessant is om over te stappen? Neem dan gerust even contact met ons op. We zoeken het graag voor u uit.