De spaarrente blijft maar stijgen. Vorige week kwam de hoogste uit op 1,1%, inmiddels geeft een Franse bank al 1,25% rente over geld op spaarrekeningen. De kans is groot dat andere banken zullen volgen met renteverhogingen.

Aanstaande donderdag 15 december heeft de Europese Centraler Bank (ECB) weer een monetaire beleidsvergadering. Analisten denken dat na die vergadering bekend wordt gemaakt dat de belangrijkste rentes opnieuw worden verhoogd, naar verwachting met 0,5%.

Garantie

Waarschijnlijk is de strijd om de hoogste spaarrente voorlopig nog niet gestreden. Overweegt u toch om nu al van spaarbank te veranderen? Let dan goed op of de bank van uw keuze wel onder het garantiestelsel valt. Mocht de bank failliet gaan, dan is uw spaargeld tot een bedrag van € 100.000 verzekerd. Meer hierover leest u op de website van toezichthouder De Nederlandsche Bank.

Spaardeposito

Een alternatief voor een reguliere spaarrekening is een spaardeposito. Daarmee zet u uw geld weliswaar voor langere tijd vast, maar krijgt u ook een aanzienlijk hogere rente. Afhankelijk van de looptijd van het deposito kan die bij Nederlandse banken oplopen tot 2,5% en bij andere banken in de Europese Unie tot wel 3,6%.

Nadelen deposito

Als u uw geld vastzet in een spaardeposito, kunt u er niet zomaar over beschikken. Wilt u het geld toch tussentijds opnemen, dan moet u een boete betalen. Zet dus alleen geld vast waarvan u weet dat u het gedurende de looptijd van het deposito niet nodig heeft.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op! Als uw vertrouwde financieel adviseur helpen wij u graag bij het maken van de beste keuze voor uw situatie.