De spaarrente blijft maar stijgen. Begin december kwam de hoogste uit op 1,1%, inmiddels is er een Duitse instelling die maar liefst 2% rente biedt op de eerste € 50.000 spaargeld.

Dat is hetzelfde percentage dat banken sinds 15 december krijgen van de Europese Centrale Bank (ECB). Analisten verwachten dat de ECB de belangrijkste rentes in het eerste kwartaal van dit jaar verder zal verhogen.

Garantie
Waarschijnlijk is de strijd om de hoogste spaarrente nog niet gestreden. Overweegt u toch om nu al van spaarbank te veranderen? Let dan goed op of de bank van uw keuze wel onder het garantiestelsel valt. Mocht de bank failliet gaan, dan is uw spaargeld tot een bedrag van € 100.000 verzekerd. Meer hierover leest u op de website van toezichthouder De Nederlandsche Bank.

Spaardeposito
Een alternatief voor een reguliere spaarrekening is een spaardeposito. Daarmee zet u uw geld weliswaar voor langere tijd vast, maar krijgt u ook een aanzienlijk hogere rente. Afhankelijk van de looptijd van het deposito kan die bij Nederlandse banken oplopen tot 2,5% en bij andere banken in de Europese Unie tot wel 3,6%.

Nadelen deposito
Als u uw geld vastzet in een spaardeposito, kunt u er niet zomaar over beschikken. Wilt u het geld toch tussentijds opnemen, dan moet u een boete betalen. Zet dus alleen geld vast waarvan u weet dat u het gedurende de looptijd van het deposito niet nodig heeft.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op! Als uw vertrouwde financieel adviseur helpen u graag bij het maken van de beste keuze voor uw situatie.