Er komt maar geen einde aan de stijging van de huizenprijs. In het derde kwartaal werden woningen gemiddeld € 28.500 duurder. Daardoor is de gemiddelde woningprijs gestegen naar een nieuw record van € 417.000.

Wilt u een huis in Bloemendaal kopen? Dan gaat u het met dat bedrag waarschijnlijk niet redden. In die gemeente bedraagt de gemiddelde prijs van een koopwoning inmiddels meer dan een miljoen euro!

Absoluut én relatief
De stijging van de huizenprijs is niet alleen in absolute, maar ook in relatieve zin fors. Ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar gingen de prijzen met 7,3% omhoog. In vergelijking met dezelfde periode in 2020 bedroeg de toename maar liefst 17,6%.

Beperkt aanbod
De gekte op de woningmarkt wordt voor een deel veroorzaakt door het beperkte aanbod. In het derde kwartaal van dit jaar stonden er slechts 23.000 woningen te koop. Dit is een daling van meer dan 70% ten opzichte van 2020.

Veel hypotheken
Toch zijn er relatief veel hypotheken afgesloten. Voor een deel gaat het om huiseigenaren die de overwaarde verzilveren om daarmee een verbouwing te realiseren. Daarnaast waren er ook in dit kwartaal weer de nodige mensen die hun hypotheek hebben overgesloten.

Rente iets omhoog
Heeft u dat laatste nog niet gedaan? Dan kan het verstandig zijn om het alsnog te overwegen. De hypotheekrente is vorige maand namelijk iets gestegen. Mocht die trend doorzetten, dan kan het lonen om nu actie te ondernemen.

Meer informatie
Heeft u een vraag over dit artikel? Bent u op zoek naar een nieuwe hypotheek of wilt u weten of het interessant is om uw hypotheek over te sluiten? Neem dan even contact met ons op.