Er zijn steeds minder inbraken in woonhuizen. Maar criminelen slaan wel vaker hun slag in bijgebouwen, zoals schuurtjes en garages. Ze zijn vooral op zoek naar kostbare spullen, zoals dure gereedschappen en elektrische fietsen.

Het aantal inbraken in bijgebouwen is in 2020 flink gestegen Uit cijfers van de politie blijkt dat er in de eerste vijf maanden van vorig jaar ruim 400 keer vaker aangifte is gedaan. Dat is een stijging van zo’n 8% ten opzichte van 2019.

Verzekerd of niet?
Als uw schuur of garage is verbonden met uw huis, vallen de spullen die u er bewaart in principe onder uw inboedelverzekering. Maar als u een vrijstaande schuur of garage hebt, is dat niet altijd het geval. Dat geldt zeker als het bijgebouw niet op uw eigen perceel staat.

Controleren
Als u alleen wat bloempotten en een rammelende, oude fiets in de schuur heeft staan, is dat natuurlijk geen ramp. Anders wordt de waarde van de spullen veel hoger. Neem in dat geval even contact met ons op. Wij controleren graag voor u of uw verzekering wel voldoet aan uw eisen.

Preventieve maatregelen
Maar het is natuurlijk nog beter als inbrekers aan uw schuur of garage voorbijgaan. De kans daarop kunt u vergroten door preventieve maatregelen te nemen. Hang bijvoorbeeld een gordijn voor de ruit van de deur, zodat niemand naar binnen kan kijken.

Fiets op slot
Kies verder bij voorkeur voor inbraakwerend glas en zorg voor goed hang- en sluitwerk. Op de website van het Politie Keurmerk Veilig Wonen leest u hier meer over. Staat uw (elektrische) fiets in de schuur? Zet deze dan evengoed op slot.

Meer informatie
Heeft u een vraag naar aanleiding van dit artikel of wilt u weten of uw verzekeringen nog wel voldoen aan uw wensen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.