Goed nieuws voor huishoudens met een koophuis die wel willen verduurzamen maar dat om financiële redenen niet kunnen. De renteloze lening die zij hiervoor kunnen afsluiten, wordt namelijk verhoogd van € 5.000 naar € 10.000.

Hierdoor kunnen huishoudens die minder koopkrachtig zijn alsnog hun woning op een financieel verantwoorde manier duurzamer maken. In totaal is hiervoor een extra bedrag van € 900 miljoen gereserveerd door het kabinet.

Tenminste vijf jaar aflossingsvrij
De genoemde lening is niet alleen rentevrij, maar in de eerste vijf jaar ook aflossingsvrij. Na die periode wordt eenmalig gekeken naar de draagkracht op dat moment. Alleen als die voldoende is, gaat de huiseigenaar het leenbedrag daarna in maandelijkse termijnen aflossen.

Inkomensgrens omhoog
Maar er zijn meer aanpassingen die al van kracht zijn of dat op korte termijn worden. Zo gaat de grens van het verzamelinkomen voor de rentevrije lening omhoog van € 45.000 naar € 60.000. Daardoor kunnen meer huishoudens er gebruik van maken.

Maximale leenbedrag omhoog
Ook Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) van bijvoorbeeld appartementencomplexen profiteren. Zij gaan 1,5% minder rente betalen over het bedrag dat zij lenen. En omdat het maximale leenbedrag wordt geïndexeerd en dus omhoog gaat, kan iedereen onder gunstige voorwaarden meer geld lenen.

Meer informatie
Heeft u een vraag over dit artikel of over de mogelijkheden die er zijn om de verduurzaming van uw huis te financieren? Neem dan gerust even contact met ons op. We helpen u graag verder.