De rente op leningen mag tot 1 juli 2022 niet hoger zijn dan 10%. Demissionair minister Hoekstra van Financiën heeft besloten om de regel, die sinds augustus 2020 van kracht is, te verlengen tot 1 juli 2022.

Door de maatregel kunnen consumenten geld lenen tegen lagere maandlasten. De gedachte is dat mensen als gevolg van corona nog altijd (een deel van) hun inkomen kunnen verliezen en daardoor behoefte hebben aan krediet.

De regels gelden niet alleen voor reguliere leningen maar ook voor kopen op afbetaling, rood staan bij de bank en voor gespreid betalen met creditcards. Voorheen liepen deze rentes op tot wel 14%.

Persoonlijke lening vaak voordeliger
Een persoonlijke lening is veelal een betere oplossing dan kopen op krediet. Met een persoonlijke lening betaalt u een vaste rente die afhankelijk is van de looptijd. Deze rente is aanzienlijk lager dan de bovengenoemde kredietrentes.

Heeft u meerdere leningen? Dan kan het financieel interessant zijn om deze samen te voegen in een persoonlijke lening. Dat geldt in het bijzonder als u op afbetaling heeft gekocht, een creditcardschuld heeft of regelmatig rood staat op uw bankrekening.

Beste oplossing
Als u geld wilt lenen is het verstandig om u goed te laten adviseren. Dat geldt zeker als het om een groot bedrag gaat. Vrijwel elke situatie is anders, waardoor de oplossing nooit standaard is. En vergeet niet dat lenen niet gratis is, maar altijd geld kost!

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Overweegt u een lening af te sluiten of wilt u meerdere leningen samenvoegen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag om de beste oplossing voor u te vinden.