Met het stijgen van de rente op de kapitaalmarkt gaat ook de rente op persoonlijke leningen en doorlopende kredieten omhoog. Toch kunnen veel consumenten hun lopende lening nog altijd gunstig oversluiten, waardoor ze minder hoeven te betalen.

Medio februari heeft BNP Paribas, een belangrijke speler op de markt van leningen, de rentetarieven verhoogd. Die stijging loopt op tot 0,25%. De verwachting is dat andere kredietbanken zullen volgen. Daarmee wordt lenen voor het eerst in jaren weer duurder.

Toch besparen
Toch betekent dit niet dat u niet kunt besparen op lopende leningen. Want hoeveel de rentetarieven in de afgelopen tijd dichter bij elkaar zijn gekomen, is er nog altijd een flink verschil tussen de hoogste en laagste leenrente. Afhankelijk van de lening en het geleende bedrag kan het verschil wel oplopen tot boven de € 1.000.

Creditcard en afbetaling
De kans op besparingen is nog groter als er sprake is van meerdere leningen. Dat geldt helemaal als het gaat om creditcardschulden of afbetalingsregelingen. Voor dergelijke schulden betaalt u meestal veel meer rente dan wanneer u ze zou onderbrengen in een persoonlijke lening.

Taboe
Waar het hebben van een hypotheekschuld heel normaal is, lijkt het soms wel of er een taboe rust op andere leningen. Veel mensen praten er liever niet over. Zelfs niet met een specialist! Zonde, want daardoor kan het gebeuren dat ze geld laten liggen.

Budgetcoach
Als kredietspecialist onderzoeken wij graag of we een scherpere rente voor uw lening(en) kunnen vinden. Zo nemen wij in zekere zin de rol van budgetcoach op ons. Neem dus gerust even contact met ons op.