Ongeveer tweederde van alle Nederlanders werkt grotendeels thuis. Daardoor maken veel autobezitters aanzienlijk minder kilometers dan vroeger. Geldt dat ook voor u? Dan kan het interessant zijn om uw autoverzekering te laten aanpassen.

De premie van uw autoverzekering is namelijk ook afhankelijk van het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Logisch, want hoe meer u op de weg bent, hoe groter de kans op schade. Nu veel mensen thuiswerken, neemt dat aantal kilometers structureel af. Daardoor kunt ook u misschien wel besparen op de premiekosten.

Misverstand
Veel autobezitters nemen het zekere voor het onzekere. Zij schatten het aantal kilometers liever iets te hoog in dan te laag. Ze zijn bang dat ze anders misschien niet verzekerd zouden zijn. Dat is echter een misverstand, tenzij u de verzekeraar bewust heeft misleid en deze dit kan aantonen.

Terugwerkende kracht
Als blijkt dat het werkelijke aantal kilometers (veel) hoger is dan u heeft opgegeven toen u uw autoverzekering afsloot, moet u wel meer premie betalen. Ook over het verleden. U krijgt dan dus met terugwerkende kracht een rekening. Of de verzekeringsmaatschappij houdt het nog verschuldigde premiebedrag in op de schadevergoeding.

Veel factoren
Of en hoeveel u kunt besparen op de premie van uw autoverzekering hangt af van veel factoren. Naast het aantal kilometers zijn dat de dekking, de verzekeringsmaatschappij, de specifieke autoverzekering en de gemeente waar u woont.

Meer voordeel
Toch kan het lonen om dit te onderzoeken en eventueel over te stappen naar een andere autoverzekering die bij een lager kilometrage meer voordeel biedt. Wilt u daar advies over of komt u er zelf niet helemaal uit? Neem dan even contact met ons op. We helpen u er graag bij.