In 2022 verwachten producenten bijna 20 procent meer te investeren in materiële vaste activa dan in 2021. Het gaat dan onder meer om investeringen in apparatuur en machines. Heeft ook u dergelijke plannen? Vraag ons dan wat dit betekent voor uw verzekeringen.

U kunt om uiteenlopende redenen kiezen voor nieuwe machines of apparatuur. Misschien moeten de oude vervangen worden en kiest u voor modernere varianten. Misschien gaan ze dure arbeidskrachten vervangen. Of ze zorgen voor een nog sneller en efficiënter productieproces. Allemaal positief. Maar sluit uw ogen niet voor de risico’s.

Forse schade
Het is niet ondenkbaar dat machines of apparatuur in uw bedrijf plotseling uitvallen. Maar de impact is enorm. Een hapering in de elektronica, een constructiefout, onoordeelkundige bediening, brand, slijtage of diefstal, het kan allemaal tot forse schade leiden. De kosten voor reparaties of vervanging kunnen hoog oplopen. Daarnaast is cybercrime een risico waar u echt rekening mee moet houden. Niet alleen uw computers, maar alle apparaten en machines die met het internet zijn verbonden, zijn kwetsbaar voor cybercriminaliteit. Hacking, systeeminbraak, verlies van data, gegevensdiefstal en installatie van malware, het kan ook u overkomen. Goede schadeverzekeringen zijn daarom onmisbaar.

Productie valt stil
Maar de schade alleen is niet het enige waarover u na moet denken. Want wat gebeurt er met uw bedrijf als uw apparaten uitvallen? Als dan uw productieproces stilvalt, is dat een behoorlijke kostenpost. U mist omzet terwijl uw kosten gewoon doorlopen. Een bedrijfsschadeverzekering kan de gevolgen beperken. U krijgt een vergoeding voor de vaste lasten zoals huur en salarissen en een compensatie voor (een deel van) uw nettowinst. Moet u maatregelen treffen om uw bedrijf weer snel draaiende te krijgen? Die kosten kunt u verzekeren met een extrakostenverzekering. Denk aan allerlei noodvoorzieningen, de huur van een tijdelijke bedrijfsruimte, machines en apparatuur en de communicatie naar uw klanten.

Maatwerkadvies
Bent u van plan nieuwe apparaten aan te schaffen? Of wilt u een goed advies over de manier waarop u uw bestaande machines, elektronica, cyber en bedrijfsschade goed kunt verzekeren? Dan staan we voor u klaar met advies. Maatwerk is dan het uitgangspunt, want wat er voor uw bedrijf nodig of wenselijk is, hangt af van verschillende factoren. Vaak is het mogelijk om verzekeringsmodules te combineren en op te nemen in één polis. Neem contact op met ons kantoor.