Toen u uw bedrijfsverzekering afsloot, keek u naar de risico’s die u wilde afdekken. Maar sluiten die verschillende polissen wel goed op elkaar aan? En kunt u in totaal voordeliger uit zijn? Wij adviseren u graag en gaan na of een pakketpolis iets voor u is.

U heeft verschillende bedrijfsverzekeringen. Bijvoorbeeld voor schade aan uw bedrijfspand, inventaris, elektronica of wagenpark, voor rechtszaken en aansprakelijkheidsclaims, voor schade in verband met transport en reizen en om de bedrijfscontinuïteit veilig te stellen. Eigenlijk zouden die polissen qua dekking op elkaar aan moeten sluiten en zou u zo weinig mogelijk premie moeten betalen. Dat is vaak goed te realiseren met een pakketverzekering. Dit zijn de voordelen:

 1. Overzichtelijk en duidelijk
  Heeft u nu een verzameling losse polissen waarvoor u apart betaalt? Met een zakelijke pakketverzekering krijgt u één polisblad waarop alle verzekeringen bij elkaar staan en betaalt u één totaalpremie. Dat is een stuk overzichtelijker.
 2. Financieel voordeel
  Met een pakketverzekering bent u doorgaans voordeliger uit, omdat u een korting op de premie kunt krijgen. Die korting loopt op naarmate er meer verzekeringen op de polis staan en kan uiteindelijk wel 10 procent bedragen.
 3. Meer maatwerk
  U heeft er niets aan als bepaalde risico’s op verschillende polissen zijn afgedekt. Want in dat geval bent u dubbel verzekerd en betaalt u te veel premie. Met een pakketverzekering kunnen de dekkingen van de polissen goed op elkaar aangesloten worden. Zo voorkomt u dubbelingen, maar ook hiaten. Veel verzekeraars bieden pakketten die toegesneden zijn op de risico’s van specifieke beroepsgroepen. Bijvoorbeeld voor agrariërs, voor ondernemers in de thuiszorg of de bouw. Uiteraard bepaalt u zelf welke verzekeringen u opneemt in uw pakket.
  Als u het totale pakket regelmatig laat doorlichten, blijft u voordelig en op maat verzekerd.
 4. Snellere schadeafwikkeling
  Met een pakketverzekering heeft u bij schade één aanspreekpunt. Dat is vooral een voordeel bij complexe schade waar verschillende verzekeringen betrekking op hebben. Met een pakketpolis wordt u dan niet van het kastje naar de muur gestuurd. De verzekeraar heeft bovendien een groter commercieel belang bij u als al uw verzekeringen daar zijn ondergebracht. De schadeafwikkeling verloopt daardoor vaak sneller en soepeler. En sommige verzekeraars bieden extra service aan ondernemers met een pakketpolis.
 5. Aansluiting op privé-situatie
  Privé en zakelijk zijn voor ondernemers sterker met elkaar verweven dan voor iemand in loondienst. Als wij uw bedrijfsverzekeringen onder onze hoede hebben, kennen wij uw bedrijf, maar ook u als ondernemer en uw gezinssituatie. Daarom kunnen wij u ook goed over uw persoonlijke financiën adviseren.

Neem contact op met ons kantoor voor een gesprek over uw bedrijfsverzekeringen.