Hoewel storm Corrie niet heel zwaar was, heeft ze toch voor meer dan € 10 miljoen schade veroorzaakt. Dat is de eerste inschatting van het Verbond van Verzekeraars.

Ter vergelijking: winterstorm Clara, die in februari 2020 ons land teisterde, zorgde voor meer dan € 150 miljoen schade. Corrie – vernoemd naar Corrie van Dijk, de eerste vrouwelijke meteoroloog bij het KNMI – joeg op 31 januari 2022 over Nederland. Dat was vooral aan de westkust, de IJsselmeerkust en op de Wadden goed te merken.

Eerste raming
Het schadebedrag van € 10 miljoen is een eerste raming. Voor deze berekening hebben verzekeraars een standaard rekenmethode gebruikt. Specifieke schades, zoals bijvoorbeeld het losgeslagen vrachtschip voor de kust van IJmuiden, zijn niet meegenomen in het bedrag.

Wat te doen bij stormschade?
Als u zelf stormschade heeft, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk aan ons te melden. Noteer ook het tijdstip waarop de schade is ontstaan en maak foto’s. Als dat mogelijk is, wacht dan met het herstellen van de schade totdat de expert van de verzekeraar is langs geweest.

Opstalverzekering
Schade aan uw huis en alles wat daaraan vastzit, wordt gedekt door de opstalverzekering. Ook waterschade zoals lekkage valt onder deze verzekering. Een opstalverzekering heeft een eigen risico van een paar honderd euro.

Schade aan uw inboedel
Schade aan uw inboedel als gevolg van storm is soms lastiger te verhalen. Zeker als u vergeten bent om ramen of deuren te sluiten. Of wanneer u spullen buiten heeft laten staan. Houd daar dus rekening mee als er storm wordt voorspeld.

Meer informatie
Heeft u een vraag naar aanleiding van dit bericht of wilt u meer weten over de kleine lettertjes van uw opstal- of inboedelverzekering? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.