De twee grootste banken van Nederland verhogen vanaf 1 mei opnieuw de spaarrente. Die gaat van 0,5% naar 0,75% Toch zijn er ook verschillen.

Net als de vorige keer was Rabobank de eerste die heeft aangekondigd de spaarrente verder te verhogen. Kort daarop maakte ook ING bekend dat de spaarrente vanaf 1 mei stijgt naar 0,75%.

Tot € 10.000
Bij ING krijgt u dat percentage alleen over de eerste € 10.000 op uw spaarrekening. Over de rest – tot € 1 miljoen spaargeld – is het rentepercentage 0,65%. Bij Rabobank krijgt u die spaarrente van 0,75% tot het bedrag van € 5 miljoen.

Andere grootbanken
Sinds de rente oploopt, concurreren banken weer veel meer met elkaar om uw spaargeld. Daarom zal grootbank ABN AMRO naar verwachting snel volgen met een vergelijkbare renteverhoging. Datzelfde geldt voor de bankengroep waartoe SNS, ASN Bank en RegioBank behoren.

ECB-beleid
De renteverhoging is geen grote verrassing. In de strijd tegen de inflatie heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de rente vorige maand opnieuw verhoogd. Daardoor hebben banken meer ruimte om ook de spaarrente te laten stijgen.

Minder waard
Toch staat de verhoging nog lang niet in verhouding met de inflatie. Die bedroeg in maart van dit jaar 4,4%. Dat is al een stuk minder dan in februari (8%), maar nog altijd veel hoger dan de rente op spaargeld. Daardoor wordt spaargeld nog altijd minder waard.

Meer informatie
Heeft u nog vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag!