Deels thuiswerken is voor veel werknemers een blijvertje. Daardoor rijden de meeste van hen minder kilometers dan vroeger. En kunnen ze wellicht flink besparen op hun autoverzekering.

Het aantal kilometers dat u per jaar aflegt, bepaalt voor een deel de hoogte van de premie van uw autoverzekering. Terecht, want meer rijden betekent meer risico dat u op één of andere manier schade krijgt. Nu u minder kilometers maakt, neemt die kans juist af.

Lagere autopremie
Daardoor kunnen veel autobezitters besparen op hun premiekosten. Die besparing kan flink oplopen. Vooral voor verzekerden die een relatief hoge premie betalen omdat ze bijvoorbeeld een zware of dure auto hebben. Of wanneer ze weinig schadevrije jaren hebben opgebouwd.

Toyota Aygo…
Onderzoeksbureau MoneyView heeft er een paar berekeningen op losgelaten. Daaruit blijkt dat eigenaren van een Toyota Aygo gemiddeld € 51 (14%) kunnen besparen op de premie. Gaan zij van 40.000 kilometer per jaar terug naar 7.500 kilometer, dan bedraagt de maximale besparing € 1.105 (85%)!

…versus Volvo V60
Voor bezitters van een Volvo V60 zijn de bedragen nog hoger. Gemiddeld is de besparing € 333 (9%). Reden zij voorheen 40.000 kilometer per jaar en nu nog maar 7.500, dan is hun maximale besparingspotentieel maar liefst € 4.662,- (75%).

Het gehele rapport van MoneyView kunt u hier bekijken.

Wilt u ook besparen?
Rijdt u ook minder kilometers dan voorheen? Neem dan even contact met ons op. Wij onderzoeken graag voor u of u kunt besparen op de premie van uw autoverzekering.