Er zijn vorig jaar veel meer e-bikes gestolen dan in 2019. In totaal werd er ruim 18.000 keer aangifte gedaan. Dat is 37% meer dan een jaar eerder.

Ook het aantal gestolen bakfietsen groeide met 24% flink. Een en ander blijkt uit recente cijfers van de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.).

Oorzaken
De oorzaak van deze toename hangt enerzijds samen met het aantal verkochte e-bikes en bakfietsen. Immers, hoe meer er zijn, hoe meer er gestolen kunnen worden. Verder concludeert S.A.F.E. dat e-bikes en bakfietsen erg populair zijn bij dieven.

Georganiseerd
Die dieven zijn vaak opvallend professioneel en goed georganiseerd. Ook schuwen ze gewelddadige methodes niet. Zelfs het aantal aangiften van e-bikediefstallen uit garages, boxen en schuurtjes neemt toe. Busjes vol e-bikes verdwijnen naar Oost-Europa, aldus S.A.F.E.

Vele malen hoger
Het werkelijke aantal fietsdiefstallen is nog vele malen hoger. Dat is de conclusie van een onderzoek dat Bureau Beke eind 2020 heeft gedaan. Hieruit blijkt dat slechts 14% van de slachtoffers aangifte doet.

Fietsverzekering
Voor een e-bike betaalt u al snel € 2.000. Daarmee is het een kostbaar bezit. Een fietsverzekering is daarom een serieuze optie. U kunt uw fiets verzekeren tegen nieuwwaarde of tegen dagwaarde. Let bij het afsluiten van de verzekering ook goed op de maximale uitkering van de fietsverzekering.

Premie
De hoogte van de premie van een fietsverzekering hangt ondermeer af van de nieuwwaarde van uw fiets. Ook het soort sloten, het wel of niet aanwezig zijn van een antidiefstal-chip en uw woonplaats spelen een rol bij het bepalen van de premie.

Meer weten
Overweegt u uw fiets te verzekeren of heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag om een goede fietsverzekering met een scherpe premie voor u te vinden.