Er blijven veel misverstanden bestaan over het verzekeren van mobiele telefoons. Zo denken vier op de tien Nederlanders onterecht dat dit alleen kan via een speciale telefoonverzekering.

Verder gaat één op de drie consumenten ervan uit dat val- en stootschade aan een smartphone altijd is gedekt op de inboedelverzekering. Een en ander blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht in opdracht van Pricewise.

Niet in basisdekking
Er is al tijden geen enkele inboedelverzekeraar meer die val- en stootschade in de standaarddekking heeft opgenomen. Datzelfde geldt overigens voor schade aan andere elektronica als gevolg van vallen en stoten. Dus ook voor uw laptop of tablet.

Hoe wel verzekeren?
Sommige verzekeraars bieden binnen de inboedelverzekering wel een aanvullende dekking die dergelijke schade aan uw dure apparatuur vergoedt. Is dit niet het geval, dan moet u misschien een andere inboedelverzekering afsluiten die beter bij uw wensen past. Of u sluit een aparte verzekering af.

Kostbaarheden
U kunt in dat geval een kostbaarhedenverzekering overwegen. Het voordeel daarvan is dat u er ook andere dure spullen mee kunt verzekeren die niet of slechts gedeeltelijk onder de dekking van uw inboedelverzekering vallen. Denk bijvoorbeeld aan dure audiovisuele apparatuur, sieraden, kunst, muziekinstrumenten en verzamelingen.

Buitenshuis
Houd er verder rekening mee dat uw spullen buitenshuis niet per definitie zijn verzekerd. Sommige verzekeringen bieden die optie standaard aan, andere niet. Bent u niet zeker welke voorwaarden de uwe hanteert? Vraag het ons dan gerust.

Andere vragen
Uiteraard kunt u ook met andere vragen over uw schadeverzekeringen bij ons terecht. En als u wilt overstappen, helpen we u graag. Neem dus gerust even contact met ons op.