Elke Nederlandse auto moet tenminste voor de wettelijke aansprakelijkheid zijn verzekerd. Een elektrische auto dus ook. De kans is echter groot dat u voor een uitgebreidere dekking kiest. Maar waar moet u precies op letten?

Zeker als het om een elektrische auto gaat, loont het om verzekeringen goed te vergelijken. Reparaties kunnen duur zijn en daardoor zijn premies soms hoog. Ook uw woonplaats en leeftijd hebben vaak invloed op de prijs. Maar net zoals bij een ‘gewone’ autoverzekering kan ook de premie voor uw elektrische auto van verzekeraar tot verzekeraar verschillen.

Dekkingen
Omdat de meeste elektrische auto’s nog niet zo lang op de markt zijn, is de kans groot dat de uwe jong is. In dat geval zal uw keuze al snel op een uitgebreidere dekking vallen. Vanwege de dure accu is dat in de praktijk vaak een allriskverzekering. Die dekt alle schade aan uw auto, zelfs als deze door uw eigen schuld is ontstaan.

Accessoires
Let bij het kiezen van de polis ook op de aanvullende bepalingen en de dekkingen voor accessoires zoals de laadkabel. Heeft u een eigen laadpaal? Die valt nooit onder uw autoverzekering, maar kan wel via uw opstalverzekering worden verzekerd.

Nieuwwaarde
Houd bij het kiezen van uw autoverzekering verder rekening met de nieuwwaardedekking. Vaak is die één jaar, maar sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om deze periode op te rekken tot drie jaar. U betaalt dan meer premie, maar krijgt bij schade gedurende drie jaar tot maximaal de nieuwaarde vergoed.

Meer informatie
Heeft u nog vragen over dit artikel of heeft u hulp nodig bij het vinden van de beste autoverzekering voor uw situatie? Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag verder.