Als u een grote uitgave moet of wilt doen en niet voldoende spaargeld hebt, kunt u een lening overwegen. De kredietverstrekker wil dan wel het nodige van u weten. Het is immers voor alle partijen belangrijk dat u de kosten van de lening kunt betalen. Nu én in de toekomst.

Daarom moet u bepaalde informatie delen bij de aanvraag van de lening. Denk aan een recente salarisstrook, uw woonlasten zoals hypotheek of huur en andere terugkerende kosten die u maakt. Door de inkomsten en uitgaven naast elkaar te zetten, weet de kredietverstrekker hoeveel u maandelijks overhoudt om de lening mee te kunnen betalen.

Veel aanbieders
Er zijn veel aanbieders van persoonlijke leningen en doorlopende kredieten. Daar zitten ook cowboys tussen die zich lang niet altijd aan de regels houden. Daarom is het altijd verstandig om u op voorhand goed te oriënteren en desnoods een expert te raadplegen. Als uw financieel adviseur helpen we u daar graag bij.

Looptijd
Wat u per maand aan uw kredietverstrekker moet betalen, hangt af van het geleende bedrag en de looptijd. Dit is de periode waarin u de lening met rente terugbetaalt. Met een kortere looptijd betaalt u per maand wat meer, maar bent u sneller van uw schuld af. Bijkomend voordeel is dat de totale lening u minder kost dan wanneer de looptijd langer zou zijn. Zeker bij grotere bedragen kan dat om duizenden euro’s gaan.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit artikel of wilt u binnenkort een lening afsluiten? Heeft u een lopende lening die u wilt uitbreiden of oversluiten? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag om de beste lening voor uw situatie te vinden.